Tur til Kiruna

Informasjon:

Kiruna ble grunnlagt i 1900 og Hjalmar Lundbohm regnes som byens grunnlegger. Han var disponent ved gruveselskapet LKAB, som begynte utvinning av jernmalm i Kirunavaara på slutten av 1890-tallet. Kiruna fikk bystatus i 1948, og ble derved verdens største by i areal, på over 20 000 km2.

Hele sentrum i den arktiske byen med 3000 boliger, 500.000 kvadratmeter nærings- og boligeiendommer, skal rives og flyttes. (Riving og flytting er påbegynt)Ellers vil byen og dens beboere synke i bakken.

For langt under overflaten har gruveselskapet LKAB begynt å bore seg rett mot rådhuset. En av verdens mest verdifulle jernmalmårer strekker seg nemlig den veien.

Lokal by guide på lørdag.

Ta gjerne en tur innom Kiruna kirke.

Se nærmere på den unike arkitekturen til denne kirken fra tidlig 1900-tall, som er inspirert av tradisjonelle sametelt.Legg merke til den røde trefasaden og det elegante tårnet kronet med et lite krusifiks. Kiruna kirke regnes som en av Sveriges vakreste offentlige bygninger. Beundre den særpregede arkitekturen til denne iøynefallende kirken, og se kunstverk av en rekke kjente svenske kunstnere.

Ishotellet

På hjem veien stopper vi og besøker Ishotellet i Jukkasjärvi.

Vi ønsker alle velkommen på tur!

 

Startsted

Dato

Pris

 pr.pers i dbl.rom

Enkeltromstillegg.

Inkludert i pris:

  • Buss tur retur
  • Hotel 2 netter
  • Guidet tur
  • 2 Frokost
  • 2 middag

Vi skal bo på Ferrum hotell i Kiruna.

På fredag og lørdags kvelden får vi servert deilig middag på hotellet.

 

e-post:  booking@bussring.no

T: 4000 2196

Translate »