Krigs
historisk klassetur til Narvik og Tromsø

The Battles of Narvik

En dramatisk historie

En dramatisk historie

9. april 1940 våknet Narvik til krig! Tyskerne ønsketkontroll over jernmalmen som ble skipet ut fra Narvik, noe som fikk enorme konsekvenser for Narvik og de allierte styrkene. Narvik ble åsted for de største krigshandlingene på norsk jord, og Hitlers første nederlag under andreverdenskrig. Over 50.000 soldater kjempet i det nordnorske felttoget fra 9. til 10. april 1940.

Kampen om Narvik varte i 62 dager, etterfulgt av 5 år med okkupasjon. Etter 62 dager er Narvik nesten jevnet med jorden. For mange i Norge er disse kamphandlingene ukjent. Filmen «Kampen om Narvik» har 82 år senere gjengitt sterke personlige og historiske hendelser. «The Battles of Narvik» gjorde Narvik kjent over hele verden og byen er en viktig del av krigshistorien for alle de involverte landene, som hadde soldater som sloss i kampene.

Gater og skoler i Polen, Storbritannia og Frankrike er oppkalt etter Narvik. Våre turer belyser de sterke historiene ved å besøke de historiske stedene kampene fant sted i 1940 – hvor 8.500 soldater døde.

Velkommen til Narvik

Narvik ligger vakkert til hvor smale fjorder møter stupbratte fjell. Den arktiske naturen omgir regionen og selve byen byr på en rekke spektakulære opplevelser!

Kombinasjonen med spektakulær natur, dramatisk historie og fantastiske opplevelser gjør Narvikregionen til en destinasjon som er spennende for de fleste! Den sterke historien hvorfor Narvik er en by omhandler jernmalmen og byggingen av Ofotbanen, byggingen sto de barske rallarene for.
Malmen og ofotbanen er grunnlaget for at Narvik som by eksisterer, men også årsaken til Hitlers inntog i Narvik de skjebnesvangre Aprildagene 1940.  Er du deltaker på våre turer har du muligheten til å nyte midnattsola som aldri går ned, historier fra virkeligheten du aldri glemmer
–  du vil reise hjem full av inntrykk som vil få deg til å reflektere i mange år på sterke historier som skjedde i Narvik og gode minner fra en viktig tid i livet.

KRIGS-HISTORISK TUR FOR SKOLEKLASSER - NARVIK - TROMSØ

OVERSIKT

2023 PROGRAM

Priser og innhold er tilgjengelig fra mai til september 2023

 

 • Guidet opplegg i regi av Narviksenteret;
 • En guidet buss og togtur på vakre Ofotbanen fra Riksgrensen til Narvik;
 • Valgfritt program fra Narviksenteret med tema som historie, menneskerettigheter og refleksjoner over nåtid og fremtid;
 • Transport fra Narvik til Tromsø på General Fleischers veg;
 • Forskning og naturmuseum i Tromsø;
 • Guidet utflukt til Håkøya i Tromsø med historien om Tirpitz;
 • 4 overnattinger og frokost på hotell;
 • Velkomstmiddag i Narvik i nordnorsk kulturinspirert restaurant
 • Filmen ‘Kampen om Narvik’ Visning – den levende historieboken (til 25.12.2023)
 •  

Dette er inkludert: Valgfrie morsomme aktiviteter – min 45 deltagere

 • Fjellheisen Narvik inkludert transport 330,-
 • Fjellheisen Tromsø inkludert transport 330,-
 • Tromsøbadet inkludert transport 270,-

Grunnpris fra 6850,- pr. person

Krigshistorisk tur for skoleklasser Narvik

Narvik 2023 program –

3 dagers turen

Når har du muligheten til å bli med på krigshistorisk tur til vakre Narvik for å lære mer om vår egen norske krigshistorie, demokrati og forskning. Vi har utformet et pedagogisk program basert på deltakelse og refleksjoner. Programmet byr også på spektakulære naturopplevelser og teamuildingsaktiviteter.

Krigshistorisk tur for skoleklasser Narvik

Narvik – Tromsø 2023 program – 5 dagers turen

Når har du muligheten til å bli med på krigshistorisk tur til vakre Narvik og Tromsø for å lære mer om vår egen norske krigshistorie, demokrati og forskning. Vi har utformet et pedagogisk program basert på deltakelse og refleksjoner. Programmet byr også på spektakulære naturopplevelser og teamuildingsaktiviteter.

Translate »