Kystriksveien

Informasjon

Forslag på gruppetur til Helgeland 4 dagstur

Ytterst på Helgelandskysten stikker to vakre øyer opp som spisse tagger i et uendelig mylder av øyer, holmer og skjær. Det er Lovund og Træna og på disse øyene har folk livnært seg av havet i flere
århundrer .

I løpet av ditt opphold her tar vår lokale guide deg med på en fantastisk reise med fokus på natur, historie, kultur, nåtid og fremtid. Du bor komfortabelt på Lovund Hotell og her får du også servert de beste retter som havet kan by på. Med en trygg båt krysser vi Trænfjorden for å oppleve Træna med sine spektakulære fjell- formasjoner og rike historie.

Bli med på en reise gjennom et fantastisk kystlandskap. Du vil få oppleve steder som mange ikke har besøkt tidligere. Og det beste av alt, på denne turen får du se mange av stedene både fra land og vann.

Øya Lovund

Lovund er en øy på ca. 4,8 km2 og høyeste fjell er 625 m.o.h. Her bor ca. 500 mennesker idag som i hovedsak lever av oppdrett av laks og service. Et flott og moderne øysamfunn i vekst, som virkelig gir inntrykk. Dronningrunden, Lundefuglene, Kystkultursenteret og ikke minst maten er de utvalgte opplevelsene her.

Trænaøyene

Træna består av 4 bebodde øyer: Husøy, Sanna, Sandøy og Selvær. Vi besøker Husøy og Sanna. Her bor det ca. 460 mennesker som i hovedsak lever av tradisjonelt fiske og pelagisk industri. Træna er også blitt kjent for sin store festival som trekker 3-4000 festivalgjester hvert år. Kirken og hagene på Husøy og Kirkehelleren på Sanna er noen de utvalgte opplevelsene her.

Reisefakta:

Pris: ,-

I prisen inngår:

  • Buss tur/retur
  • Ferge
  • 4 overnattinger i dobbeltrom ink /frokost
  • 4 middager

Hotell og servering.

Lovund Hotell er vår base under oppholdet og her servers frokost, lunsjer og middager. Menyene er tilpasset sesongene og fisk er selvfølgelig vår stolte råvare. Gode og komfortable rom og rorbuer med fantastisk utsikt mot Træna i vest.

Ta kontakt for forespørsel av tur.

Forslag på program

Dag 1: Avreise fra Tromsø kl. 09.00, Nordkjosbotn kl.10.00 og videre mot Narvik. Vi ferger over til Hamarøya og fortsetter til Fauske, der vi har middag og overnatting.

Dag 2: Etter frokost fortsetter vi mot Saltstraumen, Nord-Europas sterkeste tidevannsstrøm. Vi krysser brua over Saltstraumen, så vi får se denne på nært hold. Vi fortsetter mot Glomfjord og tunnelen under Svartisen før dagens første fergetur fra Forøy til Ågskaret. Fra Ågskaret går turen til Jektvik, der en lengre fergestrekning til Kilboghamn venter. Turen fortsetter til Stokkvågen og ferga som tar oss med til Lovund. Middag og overnatting på Lovund Rorbuhotell, beliggende midt i bygda Lovund med spennende natur; utsikt mot storhav, trollfjell og solnedgang.

Dag 3: Frokost på hotellet og ”dronningrunden” I Dronnings Sonjas fotspor på Lovund før lunsjen som også er inkludert i dag. Etter lunsj blir det en lengre utflukt med guide og egen chartret båt. Turen går til det andre livskraftige øysamfunnet på Helgelandskysten, nemlig Træna. Vi skal til kommunesenteret Husøy, vandre litt i bygda, høre om livet på Træna før og nå, besøke kirka og se på nydelige hager. Vi skal også innom fjelløya Sanna (Trænas «logo»). Vel tilbake på Lovund blir det middag på hotellet.

Dag 4: Frokost, utsjekk og et lite besøk på Kystkul- tursenteret før fergeavgang ca. 11.30. Etter ankomst Stokkvågen fortsetter turen mot Mo i Rana og Saltfjellet. Videre til siste overnatting i Fauske.

Dag 5: Avreise fra Fauske etter frokost. Ferge Drag Kjøpsvik og videre til Narvik. Det vil bli satt av tid til å kjøpe middag underveis. Ankomst Tromsø ved 19–20- tiden.

Translate »